profile

Alma Mečević

Završena Opća gimnazija, a potom i Arhitektonski fakultet Univerziteta u Sarajevu. Zbog učešća u velikom broju seminara, takmičenja, radionica, izrade knjiga/portfolia/raznih radova, te zanimanja za učenjem, posjedujem široki spektar znanja u raznim oblastima: crtanje (rukom - portreti, tehnika grafitna olovka; na računaru - AutoCad), uređivanje fotografija i tehničkih crteža (Photoshop), izrada maketa i modela za razne svrhe.

Predmet: Likovna umjetnost

Cijena: 15 KM / čas
Trajanje časa: 45 minuta
Stepen: Osnovna škola , Srednja škola , Početni , Napredni

Opis: Dajem časove crtanja učenicima osnovnih i srednjih škola. Bavim se crtanjem portreta već 10 godina, a na fakultetu sam odličnom uspjehom pohađala predmete vezane za crtanje, kako tehničko, tako i slobodnom rukom. Tu sam da pomognem oko izrade radova za Likovnu kulturu, da naučim djecu i mlade kako crtati portrete grafitnom olovkom, bojicama, markerima ili temperama.

Predmet: Arhitektura

Cijena: 20 KM / čas
Trajanje časa: 60 minuta
Stepen: Srednja škola , Fakultet

Opis: Pomažem studentima u radu na svim projektantskim i urbanističkim predmetima. Instrukcije naplaćujem po navedenoj cijeni, a dostupna sam i za davanje savjeta, kao i pomoć i savjetovanje/konsultacije oko vježbi.

Projektovanje

Predmet: Tehničko crtanje

Cijena: 20 KM / čas
Trajanje časa: 60 minuta
Stepen: Srednja škola , Fakultet

Opis: Pomoć i instrukcije oko tehničkih crteža za studente arhitekture i srednjoškolce vezane za ovu struku. Dajem instrukcije i za crtanje rukom, kao i u programu AutoCad za početnike.

Predmet: Biologija

Cijena: 25 KM / čas
Trajanje časa: 45 minuta
Stepen: Osnovna škola , Srednja škola , Fakultet

Opis: Izrađujem DNK modele za učenike osnovnih i srednjih škola, te podučavam izradi DNK modela. Veliko iskustvo u izradi, već preko 20 urađenih.

Genetika

Predmet: Informatika

Cijena: 15 KM / čas
Trajanje časa: 45 minuta
Stepen: Osnovna škola , Srednja škola , Fakultet , Početni , Napredni

Opis: Instrukcije za obradu fotografija u Adobe Photoshopu (CS3-CS6), kao i obradu tehničkih crteža za studente Arhitekture ili Dizajna, kao i srednjoškolce.

Adobe Photoshop